Muž, který hledal svůj stín (Milénium 05)

Název knihy: Muž, který hledal svůj stín (Milénium 05) (Mannen som sokte sin skugga)
Autor: David Lagercrantz (překlad Azita Haidarová)
Nakladatelství: Host, Brno
Rok vydání: 2017, 1. vydání
ISBN: 978-80-7577-147-6, 453 stran

Obsah: Děj plynule navazuje na 4. díl, Lisbeth je ve vězení, kde řeší nespravedlivé chování dozorců. Holger odkrývá na její prosbu další kus její minulosti, Mikael objevuje něco, spojí se to. Děj se odkrývá postupně po postavách, odkrývá vzpomínky z minulosti, díky kterým je pochopitelná současnost. Na scénu přijde i Lisbethin hackerský kamarád a komunita i vyšetřovací tým v čele s Bublanskim.  Pohádka, kde zlo vítězí nad dobrem, oškliváci jsou potrestáni – i když po letech – a věci zase dávají trochu větší smysl.

Ukázka: Kapitola 08 (19. června)

Fária Káziová se se zavřenýma očima opřela o zeď a poprvé po dlouhé době se zatoužila podívat do zrcadla. Ve skrytu duše ucítila paprsek naděje, přestože byla stále ochromená hrůzou. Vzpomněla si, jak se jí inspektor vězeňské služby omluvil, potom pomyslela na svou novou obhájkyni Anniku Gianniniovou, na policisty, kteří ji vyslýchali, a pochopitelně také na Džamála. Zašátrala v kapse kalhot. Měla tam hnědé kožené pouzdro a v něm Džamálovu vizitku, kterou jí dal po debatě v kulturním domě.

Vlastní názor: Tento díl se mi líbil zase poněkud více – asi proto, že si nepamatuju ten skokový rozdíl mezi autory. Hlavně to byla opravdu pohádka s dobrým koncem pro všechny postavy. Teď někdy vychází další díl, tak jsem zvědavá 🙂

https://www.instagram.com/p/B1N6JbbCLGJ/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.