Objevování jara v okolí moravské metropole

Právě teď je ten čas, kdy všechny vzácné poklady jsou k vidění. Mandloně, bledule, koniklece. Mám tyto výlety moc ráda. Letos mi nejsou úplně dopřány, ale to nebrání tomu doporučit je z minulých let.

Bledule jsou k vidění na dvou místech. My je objevili na doporučení v Rakoveckém údolí, které jsem tu už v minulosti zmiňovala. Pokud přijedete autem do Bukovinky, musíte jít prakticky stejnou cestou tam i zpět. Pokud autobusem, výlet o délce tuším 11 km Rakoveckým údolím do Račic je moc pěkný. Bez výrazného houpání a zvládli jsme ho i s dětmi v polodešti.

Druhým bledulovým místem, vyhlášeným tak moc, že ho zmínil letos i i-dnes, je Chlébské údolí. Pokud mohu tato dvě místa porovnat, tak Rakovecké není tak frekventované. Na druhou stranu jednou za život vidět Chlébské doporučuji, protože ty koberce jsou nepředstavitelné. Pro nás to bylo loni poprvé a fascinující.

https://www.instagram.com/p/BhRmI65FnQK/

Mandloňový háj v Hustopečích je také raritou. Tuto sobotu byly slavnosti a mandloně jsou rozkvetlé v řádu dní. Celou pláň jsme ještě nestihli, jednou jsme tam byli dávno po odkvětu a loni jsme stihli už jen hloučky míst. I tak je to nádherné místo. A nejen kvůli mandloním a meruňkám. Podvakrát jsme si tam dali okruh, který lze i s kočárkem a lidé už dookola moc nechodí. Zaparkují, vyběhnou na mandloně a zase k autu. Příroda je tam opravdu nádherná.

https://www.instagram.com/p/Bhjw3IHgSJ_/

Posledním vyhlášeným místem je Kamenný vrch s koniklecovou rezervací. Ta je pěkná i jindy, ale vidět ji nafialovělou. Sjíždí se tam celé Brno. Je pěkné si pak trasu ale protáhnout přes Kohoutovice do Jundrova, zase něco přes 10 km a nám se tato trasa moc líbí.

Téměř každé jaro se snažíme projít také Babí lom a Lelekovické okolí, které máme moc rádi. Výhled z nějak je krásný v jakémkoli období (už jsem byla i na sněhu i v listí), ale ten zelený, ten je fascinující.

https://www.instagram.com/p/BhuH8m2A4iX/

Ještě jsem slyšela přímo v Brně o broskvovém sadu. A co patří k jaru u vás?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.