Dýka s hadem

Název knihy: Dýka s hadem (Hříšní lidé Království českého)
Autor: Vlastimil Vondruška
Nakladatelství: MOBA, Brno
Rok vydání: 2002, 1. vydání
ISBN: 80-243-0945-9, 288 stran

Obsah: Dýka je předmětem zločinu prvního, kde hlavní postavy a místo se stanou dějištěm zločinu druhého a třetího. Hadem je pomyslný záškodník. Královský prokurátor Oldřich z Chlumu (čerstvě ženatý, čímž končila předchozí kniha) se svým panošem Otou a vojevůdcem Divišem opět přijdou věcem na kloub a nedělají ostudu králi Přemyslu II. A také dokáží, že je jednoduché využít strachu z tajemna a čarodějnic, aby se zakryl lidský zločin, byť mezi řádem johanitů. A jak hřích plodí další hřích.

Ukázka: I. kapitola

Přes svist větru dolehlo k Oldřichovi řinčení řetězů, jimiž se spouštěl padací most u hlavní brány, Co se stalo? Aby někdo přijel večer a ještě v takovém počasí, pomyslel si překvapeně.

Ale to už přibíhal udýchaný voják. “Urozený pane, přijel posel pánů z Donína!”

Vlastní názor: Vypadá to, že jsem chytila návaznost. A zkrátka mě to baví. Detektivka jako vyšitá. Při vyřešení prvního zločinu jsem si říkala, co se bude dít ve zbytku knihy, ale plynule se otevřel další, tak jsem byla spokojená.

Příspěvek byl publikován v rubrice Čtenářský deník a jeho autorem je Berry. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.