Každá rada drahá 
...a to doslova. Strašně dlouho řeším to, co by mělo být tím oborem, který budu po střední studovat a který mě pak bude živit. Víte, co je nejhorší? Já ani nevím, jestli to bude humanitní nebo přírodovědné. Strašně mě to štve. Ani si nedokážete představit jak.
Proto jdu zítra na Gaudeama (o rok až dva dříve, ale já to potřebuji) a budu hledat. Nevím, jak najít to, co mě uhodí do nosu jak oříšky Popelku a budu vědět jo, tohle chci dělat. Já toho chci moc...
Ve volném čase chci dělat něco málo s dětma, chci psát... Přemýšlím nad různými obory, bavím se s lidmi. A co z toho? Nic. Teda jedna věc - nechci pracovat v laboratoři a pedagogiku asi taky nechci dělat, jen na "částečný úvazek" - ve volném čase.
V poslední době mi hlavou lítá medicína, žurnalistika a právo. Zajímavá kombinace, že? Jenže... Já to nemůžu najít a chci, strašně chci. Kancelářská práce by mi taky nevadila, jsem papírový typ, a přesto chci aspoň trochu dělat s lidma. Na druhou stranu, moc pohromadě jich taky nesnesu. Tak snad zítra něco objevím. A budu hledat, jestli existuje zdravotnické právo... Protože, mohlo by to být zajímavé, ale je to přesně to, co bych chtěla?
Vaše více než zadumaná Berry

Edit: Hrníček s horkým kakaem zeje prázdnotou a úvod práce se mi rozrostl o dvojnásobek, mám vyhledaných pár zdrojů a lepší představu. Tak s chutí do toho a půl je hotovo, ale dnes už ne :-). Takže dobrou noc, nebo-li beruška čili skarab (tak abyste to věděli, říká se brou = brouk = skarab = beruška = střevlík = roháč = hovnivál... to mě naučila kamarádka :-P).

[ 8 komentáře: ] ( 198 zobrazení )   |  trvalý odkaz  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 257 )
Putování za pramenem (1) 
Pohádka na dobrou noc pro moje rarášky na této výpravě. Bylo to psáno vzhledem k programu, který jsme tam s nimi měli, ale snad se vám třeba jedna věc zalíbí :-).
Žila byla zvířátka, ale nebyla to jen tak obyčejná zvířátka. Každé z nich bylo nějakým způsobem výjimečné. Každé z nich umělo něco, co neuměli ti ostatní, a proto byli tak skvělá parta. Své schopnosti dokázali využívat pro dobro druhých a dokázali si tím pomáhat.
Jako první tam byla žabka Kuňkalka. Svými skoky dokázala doskákat daleko a podívat se, co tam je, než tam došli ostatní. Často to mohli využívat. Další byl šnek Pomalík. Ano, byl to nejpomalejší článek skupinky, přesto byl výjimečný. Byl sice pomalý, ale tím spíše si všímal svého okolí a našel věci, které jiní neviděli. Předposlední byla sova Houkalka. Skoro pořád spala, protože to byla sova. Zato v noci je dokázala všechny ochránit a dobře viděla, takže se nemuseli bát, že do něčeho narazí. No a poslední byl mraveneček Pomocníček. Byl ze všech nejmenší, ale to nic neznamenalo, protože toho nejvíce unesl. Mravenci jsou silná zvířátka, která toho hodně dokážou. Unesou několikanásobek své váhy a jsou strašně pilní.
A jak tato parta kamarádů vznikla? Úplně jednoduše. Pěkně se zabalte do spacáčků a poslouchejte.
Číst dále...

[ 2 komentáře: ] ( 170 zobrazení )   |  trvalý odkaz  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 261 )
Alkohol – jak to vidím já 
Další pokus do rubriky Studenti čtou a píší noviny. Ten první se nepovedl, nemyslím si, že i ten druhý, ale za pokus to stojí :-). Druhé téma je: (Ne)zbytný alkohol.
Každý se ve svém životě setká s alkoholem minimálně jednou a od toho se odvíjí jeho další setkání. Kdy je to poprvé? Nabízí se dvě možnosti – hned po narození nebo o dva či tři roky později. Pokud jsou rodiče dítěte abstinenty, setká se s alkoholem pomocí neustálých reklam v televizi nebo minimálně vyjitím na ulici, kde má možnost vidět na každém rohu hospodu. Pokud je to druhá verze, setká se s tím samozřejmě již u svých rodičů.
Číst dále...

[ 4 komentáře: ] ( 219 zobrazení )   |  trvalý odkaz  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 259 )
Johnny Hallyday: Pardon 
Já vím, že je to už trapné sem dávat opět překlad písničky. Ale nic nestíhám a tohle by vás mohlo zaujmout. Měli jsme v učebnici zmíněného zpěváka jménem Johnny Hallyday a dostali jsme dobrovolný úkol sehnat od něj nějakou píseň. Toto je skoro první, co jsem od něj našla, ale ten text tam mrazí. Hudba se mi nejdřív nelíbila, ale vzala jsem to do školy. A pokračující úkol byl, ať to přeložím. Když si teď ten text spojuju s klipem a slovy, nemám co dodat.
Pardon - Johnny Hallyday
P.S. Není to nic světoborného, stačí umět hledat na slovnik.cz popř. přes seznam, vážně :-). A jinak plán slibotechny pro příštích x týdnů, který má skluz - složit báseň k podzimu. Různě po papírcích mám sloky a navíc jsem v nějakém poetickém období, už jsem složila jednu strašně dlouhou báseň pro pracovní účely - vykládání o puťáku našim rodičům. Potom napsat další článek do MF Dnes na další téma, napsat povídku s rysy současného hrdiny (také do školy), vyfotit si podzim, napsat další Baletku. Toť věci pro blog :-D. Takže slibotechna jde pracovat na věcech, ať se seznam úží.
Níže slova:
Číst dále...

[ 2 komentáře: ] ( 186 zobrazení )   |  trvalý odkaz  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 285 )
Začíná to výchovou 
Toto není vyloženě článek pro blog, ale pro noviny do projektu Studenti čtou a píší noviny. Mladá fronta vypíše 3 témata během 6 týdnů a studenti mají možnost napsat článek, některé z nich noviny zveřejní a školy dostanou zdarma výtisky, které mohou využít ve výuce. Snad je vám to jasné, pokud projekt neznáte :-). První téma je: Patří sexuální výchova do škol?

Nejprve začnu takzvaně od lesa. Všichni se baví o sexuální výchově, ale každý si ji definuje jinak. Proto informace níže se týkají mé definice, že sexuální výchova je o rozdílech mezi chlapcem a dívkou, proč se jinak chovají, o jejich hormonech a vědění o tom, jak se vlastně narodili. A naposled o vtahu mezi chlapcem a dívkou.
Číst dále...

[ 3 komentáře: ] ( 201 zobrazení )   |  trvalý odkaz  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 278 )
Bénabar: Y a une fille qu´habite chez moi 
To je dlouhý název, že?:-) Ještě k tomu nespisovně. Možná uhádnete, že se jedná opět o úkol do francouzského jazyka, přeložit píseň (slova máme naštěstí v učebnici). Nevím, jak to dokážou, že v učebnici jsou tak hrozné písničky. Znám spoustu jiných, které si zaslouží překlad, jsou pěkné, zajímavé a tyhle jsou... Přímo hrozné na poslech, když se máte soustředit na slova... Tož, každý má jiný styl hudby, který má rád.
Tentokrát jsem kontrolní překlad nehledala, takže pouze má firma. Píseň na youtube (mimochodem, klip nic moc...). A můj překlad níže.
P.S. Jediné, proč mi to přijde zajímavé, jsou ty rozdíly (takže slova písně). Fakt je to tak i v realitě?
Číst dále...

[ 6 komentáře: ] ( 254 zobrazení )   |  trvalý odkaz  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 297 )
Hra - Deset věcí, které mám ráda 
Když jsem to viděla u Vendy, která mě mimochodem pozvala, zalíbilo se mi to :-). Občas mě baví si číst ty inteligentnější řetězové hry a tahle je moc pěkná. Vřele doporučuju :-).
Pravidla:
1. Uvést, kdo Tě do hry pozval
2. Vyjmenovat 10 věcí, které máš rád
3. Prostřednictvím komentáře pozvat dalších 10 osob do hry

Do hry mě pozvala Vendy – moje pravidelná a skoro jediná čtenářka :-). Její stránky jsou pro mě místem klidu, najití myšlenek, odpočinku, pobavení se. Zkrátka, mám ji ráda :-).
Deset věcí, které mám ráda (asi je budu slučovat, musím hodně přemýšlet… nejsou nějak speciálně seřazeny, je to na přeskáčku):
Číst dále...

[ 7 komentáře: ] ( 256 zobrazení )   |  trvalý odkaz  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 264 )

<<První <Zpět | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | Další> Poslední>>