Den jako každý jiný, a přesto na něj nemohu zapomenout 
Olympiáda do ČJ.
Byli jsme spolu venku, smáli se počasí, malovali obrázky do písku a zpívali nonsenovské duety. Dětské hřiště bylo prázdné, tak jsi mě houpal na houpačce a bosýma nohama jsme hladili zem. Bylo teplo – smál ses mým letním šatům, když si s nimi vítr hrál, a snažil se mi vlasy zaplést do copánků. Dokonce jsi mi natrhal luční kvítí, za které by se ani květinářka nestyděla. Tvořili jsme rýmy, vše do sebe pasovalo jako skládanka.

Najednou jsi mě objal, tak rychle, tak náhle, jako by to mělo být naposled. Zašeptal, že mi to sluší. Rychle, ale důrazně. Snad jsi spěchal. Pak ses usmíval, jakoby nic, vzal mě za ruku a šli jsme ke mě domů. Plivali pecky z třešní do dálky a skákali po patnících. Popřál jsi mi pěkný stmívající den a šel k sobě. Nepřemýšlela jsem nad tím o dost víc než jindy, vzala jsem si svou rozečtenou knížku, jako vždy, a s hrnkem čaje zalezla na půdu.

Měla jsem výhled na les a zapadající slunce. Bylo mi dobře, cítila jsem se krásně a těšila se na tebe. Když jsem se vrátila do pokoje a pomalu rozpouštěla před zrcadlem vlasy, zavibroval mi mobil. S úsměvem jsem otevřela zprávu od tebe a celý můj pokoj najednou zaléval proud duhy v těch slovech, že mě máš rád. Protancovala jsem pokoj hravou polkou a rozčesávala své dlouhé vlasy. Ve váze se na mě smála ta tvá kytice a já zatoužila s tebou zpívat. Tomu nikdo jiný nerozuměl, jen my dva. Melodie a rytmus pro nás byla slova, ne písmena. Popadla jsem kytaru, začala nahrávat na mobil a brnkala své pocity. Poslala jsem ti to a věděla, že ty pochopíš, že je to odpověď: mám tě taky ráda. Když jsem šla spát, usmívala jsem se do stropu a něco mi došlo – byl to den jako každý jiný, ale já na něj nikdy nezapomenu, nemůžu! Poprvé mi totiž došlo, jak moc se milujeme a jaká je naše láska a že ji nikdo jiný nemůže pochopit. Že je prostě naše a naší taky zůstane.


Komentáře

Vendy 
I osmé místo je pěkné místo. Gratuluji!

Berry 
Pro všechny: skončila jsem 8., ale díky za vaše držení palečků!

Fredy:: sice komentáři nerozumím a asi po smyslu nepátrám, ale díky za návštěvu.

Mniška: žel jen vymyšlené...

Elisis: žel úplně nezvládám mluvnickou část, tak nic. Zatím nikdo kouzelný na obzoru, nechávám to na Pánu Bohu (snažím se...).

Mniška a Avis: je to milé, že si na mě i s Vendy vzpomenete, když se neukážu. jako poděkování chystám pár povídek, díky dámy! Doufám, že už nebudu mít další trable s blogem...




Avis 
...bije mi do očí, že jsi se tu dlouho neukázala... Kdepak vězíš? ;)

Mniška 
Kdepak je Ti asi konec? :) hezký týden přeji!

Elisis 
Tolik krásy a lásky v jedné povídce :) Líbí se mi moc, jak to do sebe nádherně zapadá a pestrost slov je takřka všude. Moc si přeji, aby to bylo skutečné, že jsi opravdu našla někoho, kdo s Tebou souzní má Tě hluboko ve svém srdíčku :)
Už máte vyhodnocení olympiády? Podle toho, co čtu, jsi se umístila na 3. místě, jestli jsem to pochopila správně. To je krásné! Gratuluji :) nicméně si stejně myslím, že si měla být mezi adepty na 1. místo :)

Vendy 
Berry, hezkou neděli přeji!

Vendy 
Beruško, nechceš si zasoutěžit?
Jde o vytvoření vánočního pohledu. Možná by tě to bavilo!
Soutěž je u mě.

Vendy 
Takže, jestli to chápu, soutěž pokračuje.
Držím palce!;-)

Mniška 
Den jako každý jiný? Pro mě by tohle bylo něco naprosto výjimečného. Je to nádherné! Jestlipak je to "jen" vymyšlená povídka anebo má skutečný původ... Bylo to takové osvěžující počtení, máme dny zahalené v našedlých oblacích, které se valí jeden přes druhý s podzimní melancholií. A tahle práce jakoby probudila, vykouzlila nenucený úsměv a zahřála srdce. Moc Ti fandím a věřím, že jsi velkou kandidátkou na výhru.


Fredy Kruger 
" I nahý já mohu chodit venku !
... však vžy musím míti podprsenku,
neb prsa má obrovská ( větších snad není )
venku by budila pohoršení ! "

... muž podprsenku si navléká ....

" Tak otravují tu člověka !
.... takové problémy všichni maj muži ?"

Bill Pyndiourr vyběhl ... husí má kůži !

Administrator (Berry) 
Avis: Teda, tolik chvály... :-)To si ani nezasloužím, děkuju, ani si nedokážeš představit, jak si toho vážím. Myslím, že myslíš tu správnou olympiádu, ale jsi z jiného kraje a já ze školního 100% nepostoupím ;-). S kategoriemi nevím, jak to je. Myslím, že budu v nejvyšší :-p.

Vendy: Teprve soutěžím. Ale vzhledem k tomu, že se hodnotí i gramatický test, jsem zatím skončila ve vzdálené minulosti na krásném třetím místě školního kola. Loni 7. a postupuje první ;-) Vicemeně jdu do té olympiády vždycky kvůli slohovky, těším se, co vymyslí za téma ;-) Ten zbytek mi občas přijde jako španělská vesnice (teda loni to bylo jednodušší). Děkuju moc za chválu :-)

Vendy 
Berry, je to nádherný! Vyhrála jsi s touto povídkou, nebo teprve soutěžíš? Je vážně dobrá! Úplně jako bych se vrátila do těch krásných let a dýchala vzduch plný nadějí a vůní.

Avis 
:-O To je tak... senzační! Četla jsem jedním dechem, takže jsem ráda, že sloh měl být na 20-25 řádků, protože jinak bych se udusila, i když by to byla samozřejmě pěkná smrt. Úplně jsem tam s nimi poskakovala taky, taky jsem s nimi plivala pecky do dálky a taky jsem si s nimi vyznávala lásku.... To se mi bude pěkně spát!
Určitě to nejlepší, co bylo kdy na dané téma stvořeno... Fakt, miluju to, zbožňuju to a musím říct, že to i zvířecky žeru. ;D Je to... dokonalé... :)
Jsem tím úplně... zasažena.

A jsem ráda, že nesoutěžím ve stejné kategorii jako Ty! :D (pokud tedy myslím tu správnou olympiádu :))

Administrator (Berry) 
cenzura: Díky.

cenzura 
Hezké Berry...

Vložit komentář
Vyplňte formulář níže a přidejte váš vlastní komentář.









Vložit:
:-) :-P :-( ;-)