Francouzská hudba 
Pořád ji poslouchám, mnozí víte proč. Nebo co by mě k tomu mohlo vést. Tak malý přehled, co poslouchám a co je docela fajn.

Chimene Badi - zajímavá mladá dáma. Vydala speciální album nazpívané s gospelovým sborem. Krásné na poslech, ta výslovnost. Písně s gospely se mi velmi líbí, některé znám česky a mají zajímavé úpravy.
Carla Bruni - bývalá první dáma, modelka a nyní šťastná maminka je i zpěvačkou. S kytarou koketuje a má příjemný až chansonový francouzský hlas, který si vás podmaní.
Když jsem u těch chansonů, stará klasika Pink Martini také nemá špatné věci. Přiloženou Je ne veux pas travailler (Nechci pracovat) jsme si zpívali celou návštěvu Francie s mým drahým objevitelem této zpěvačky.
Coeur de Pirate je velmi potetovaná, ale hlas nemá vůbec špatný. V písni se mi líbí zajímavý doplněk ve tvaru smíchu dětí.
Enfoires, na ty přece nemohu zapomenout. Asi první mnou objevená fancouzská hudba. Není to tradiční uskupení, je to charita, která vždy jednou za rok udělá velký koncert a píseň (předělávka nějaké slavné do francouzských slov). A kdo ji tvoří? Každý rok je uskupení trochu jiné, ale jsou zde samé slavné francouzské osobnosti - herci, zpěváci, modelky a co já vím kdo další. Na wikipedii to mají pěkně zpracované ;-).
Nesmím zapomenout ani Zaz. Její hlas mě dostává do kolen, umění trubky a vlastní texty, které zpívá jen tak na ulici (pozn. pouliční umělci jsou kouzelní a úžasní, škoda že je u nás zákon, který je zakazuje).
Někdy zpívá, nechává zpívat jiné, zpívá i anglicky, ale spíše hraje. Yann Tiersen je multiinstrumentalista skládající hodně k filmům. A že skládá dobře.
Lara Fabien vkládá do této písně úžasné emoce.
A zakončím to Mozart Opera Rock, které už ode mě znáte.

Komentáře

Pavla 
http://www.fotky.websnadno.cz/ :-)

Pavla 
:-)Hezký večer,taky mám ráda francouzskou hudbu,díky

Berry 
Elisis: Cajk, od toho jsou komentáře :-)

Elisis 
Berry: jej, pardon, nevyznám se :-)

Berry 
Mniška: Však času dost. Jé, já jsem taková globalistka :-p

Mniška 
Dnes už je na mě pozdě, ale skutečně se moc ráda podívám na to, co tu nabízíš, protože koneckonců, některé písničky od Mozart Opera Rock jsem díky Tobě začala taky poslouchat, takže nepochybuji o tom, že Tvůj výběr určitě stojí za poslech. Nedivím se Tvému opojení francouzským, je to pro nás dost zajímavé. Je fajn, že každý národ má to své, svůj charakter, tradice a kulturu a že je náš svět bohatší.

Berry 
Elisis: Dovolím si pár oprav :-). Zaz je přezdívka té zpěvačky, už si myslím skládá sama, ze začátku ne. Je veux je docela "profláklá", na youtube je hodně záznamů ze soutěží. Prý jí přezdívají novodobá Edith Piaf ;-).
A Yann Tiersen je muž ;-). Jak jsem napsala větu před ním - někdy zpívá on, někdy nechává zpívat jiné.
Jsem ráda, že se líbí.

Elisis 
Opravdu moc pěkný souhrn francouzských písniček, jenž pohladí duši. Trošku mě deprimuje, že ani jedinému slovíčku nerozumím (možná tak bonjour nebo au revoir a merci). (Jenže to určitě není Tvůj případ). I tak dokážu písni porozumět ;-)

Zalíbila se mi rytmická písnička Carly Bruni a Chimene Badi, stejně jako skupina Zas- Je veux. Ale mám pocit, že tato je hodně známá, slýchávám ji častokrát :) Líbí se mi, jak zpěvačka umí do sebe zakomponovat hned několik hlasů a nepotřebuje k tomu žádné přístroje. Vlastní skvělý hlas s nenuceným "chraplákem". Celkově mají moc dobré písničky.
Yann Tiersen, krásná jemná píseň, jen mi její hlas někdy trochu ruší právě housle, které ji doprovází.
Povedené zakončení oblíbenou skupinou :)

Vložit komentář
Vyplňte formulář níže a přidejte váš vlastní komentář.









Vložit:
:-) :-P :-( ;-)