Tichá modlitba 
Šuplíková.
Co s životem dál?
Ptám se sama ticha
neodpoví mi nikdo
zbývá jen přemýšlet.

Otázky se množí dál
světla mizí v kraj
snížek pozbyl krásy
zmizel každý šťastný...
Filosofem nechci být
otázky zahodit pryč
podívat se směle vzhůru
kde Pán sedí na svém trůnu.
Sáhne na mne rukou léčivou
zahojí každou ránu zlou
šrámy zacelí,
duši pohladí.
Myšlenky tiše stoupají
v slzách mého dojetí.
V tichu skryta pokora
předcházím tak před Boha
že je Otcem mým
to už dávno vím.
Utíkat už nechci nikdy
držet se ho toužím navždy.
Otázky pak vyřeším
malým proutkem kouzelným.


Komentáře

Berry 
Elisis: To sice pomůže, ale za předpokladu, že se k Bohu neobrací "jen" když je ouvej a neraduje se. Ale to je jako v normálních vztazích. Taky když se nám někdo svěřuje jen s problémy nás to moc nebaví, když se s námi nechce nikdy zasmát ;-).

Elisis 
Opravdu krásná báseň. Tuto otázku si pokládá snad každý z nás. A pokud opravdu věříme, vydáme se tou správnou cestou. Tedy, každý udělá v životě chybu, ale chybami se člověk učí, a Bůh je tady, aby nám pomohl, jak říkáš, zacelit rány. Někdo se na Boha obrátí až když je úplně na dně a myslím si, že pokud opravdu věří, víra mu pomůže se z toho dostat. Krásná báseň, k zamyšlení, jako všechny tvé :)

Berry 
Vendy: Moc děkuju Vendy, vážím si tvého komentáře. Bůh je pro všechny a stejnou útěchu může dát víra i tobě ;-). Ale vím, že k takovému prožívání se člověk občas musí vypracovat... Často mě povzbuzuje, že Bůh touží znát mé pocity, i kdybych Mu chtěla vynadat. O to raději hledám slova chval, díků apod. ;-)

Vendy 
Berry, to je krásná něžná básnička a víš, že ti trochu závidím? Tvá víra ti leccos ulehčuje, cítíš útěchu v přítomnosti Boha a máš na koho se obracet ve chvíli dobré i zlé. Přestože občas narazíš a pokládáš si otázku - co dál, kam se vydat - brzy máš odpověď a jistě se vydáš tou dobrou cestou.
Krásné.

Berry 
Mniška: Moc děkuju, moc si toho vážím. Má pro mě spíše tu pocitovou hodnotu, nemyslím, že se povedla (moc se mi básně poslední dobou nedaří), o to více si toho vážím!

Luserna: Tak si nemusíš připadat zas tak sama, budu na Tebe myslet ;-). Jsem ráda, že povzbudilo :-).

Lucerna 
Je krasna. Obsahom aj prevedenim :). Tu otasku si pokladam neustale a vzdy mam pocit, ze sa tym zivotom musim prebojovat. Planujem vycestovat za pracou a zas citimm ze som sama. Neviem preco.. ved som tiez veriaca. Asi slabo:) a preto zabudam. Tvoja basnicka mi teraz velmi pomohla, dodala mi odvahy aj energiu :D.

Mniška 
Miluji básně, které mají významovou hloubku a které jsou zároveň oblečené v krásných verších a slovech. A tahle se Ti povedla. Velmi mne oslovila.

Vložit komentář
Vyplňte formulář níže a přidejte váš vlastní komentář.









Vložit:
:-) :-P :-( ;-)