Mozart Opera Rock 
Někdy se mi stane, že při poslechu někoho na té vedlejší liště na youtube vyjede někdo neznámý. A když mám zkoumací náladu, zkoumám a nacházím nové objevy. Opravdu netuším, jak jsem je nalezla, ale nelituji!
Už jen názvem mě zaujali, co to je za spojení Mozart - opera - rock a ihned jsem klikla C´est bientot la fin. Začlo to zpívat francouzsky, ale nějak pomalu a já zjistila, že chytám slova, první výkřik nadšení. Pozorovala jsem hýbající se lidičky v zajímavých kostýmech a výkřik dalšího nadšení. A třetí nadšení, kterým mě dostali - hudba. Přijde mi to jako opravdu neobvyklé spojení, které neumím popsat. Operní nápěvy, rock, možná popové melodie, vokály, elektrická a basová kytara s housličkami, já nevím. Tak jsem klikala plná nadšení a zvědavosti dál.

L´assasympohnie mě překvapila milým a najednou důrazným začátkem. Opět jsem si užívala kostýmy (které jsem zjistila, že si udržují všude spolu se zámeckým prostředím) a baletky! Nevím, trošku mi to možná připomíná moderní rockové zpracování Mesiáše, nevím, dostávají mě tou zajímavou kombinací, přestože toto vůbec není můj šálek čaje.
Tatoue moi mi strašně připomíná nějakou anglickou skladbu, ale nemůžu přijít na to jakou. Ale líbí se mi ta hravost, kostýmy, baletky, zámecké prostředí! A vůbec mi nevadí, že je tak popová a nemůžu si pomoct, známá.
Le bien qui fait mal je asi sestříhaná z živých vystoupení, ale nevím. Moc se mi líbí hudba spojená s pohybem, který mi k tomu dokonale sedí. S kostýmy a baletkami se opakovat nebudu ;-). Překvapil mě ovšem rozsah jednoho ze zpěváků.
Ten mě ještě více překvapil v písni obou hlavních zpěváků Vivre a en crever. Přestože je klidnější od těch ostatních a jiná klipem, líbí se mi důrazy bubnů. Překvapily mě i duety a smyčce.
Quand on arrive en ville mě zklamala, protože poprvé si nedrží tak důrazně kostýmy. Nevyznám se v rocku, ale řekla bych, že tato je nejrockovější od nich. A mě to nerušilo :-). Perfektně zpracovaný klip, pohledy a nevím, zaujal mě.
Jak já se těším do Francie, čím dál více :-).

Komentáře

Berry 
Lucerna: Taky mám pocit, že většinu nějakou záhadou znám. Také to není vyloženě šálek mého čaje, ale jsou nesmírně zajímaví :-).

Elisis: Chichi, ty zas rozumíš angličtině ;-).

Elisis 
Skutečně zvláštní kombinace, a tím zvláštní myslím, že se mi zamlouvá :-) Sice neznám ten příznak nadšení, kdy porozumím francouzštině, ale překvapuje mě, že takoví mladí lidé dokážou spojit něco tak neobvyklého ;-)

Lucerna 
Musela som sa vratit k tomuto clanku.. ja si ten komentar neodpustim! :D Je to zaujmava hudba, skladby sa mi zdaju zname (aspon vycuc z nejakej skladby, ci znenie vo vedsine piesni). Nie je to priam moj typ.. ale je to velmi zaujmave a po vypocuti odporucanych som pocuvala dalej. Pacilo sa mi to. Ma to zaujat v oceane hudobneho priemislu a to sa tym zabarom dari :)

Berry 
Tak, jestli jsem se koukala dobře a dobře pochopila (nenašla jsem žádné materiály přímo o skupině, takže jsem si procvičovala frájinu na youtube), tak jezdí s divadelními vystoupeními o Mozartovi (?). A právě tam hodně zpívají. Ten odbarvený chlapec, co vypadá jako Šepsík ;-), je jako Mozart a ten druhý hlavní je Salieri (hraje ho - to je jedinné, co vím jistě). Tak asi proto ten název :-). Některé z těch písní, co jsem vám napsala zpívají i v těch představeních (2), ale našla jsem i spoustu jiných z živých vystoupení a vypadá to jako muzikál/divadlo/... protože tam mluví vyloženě herecké výkony. A čistě zpěvem se asi přiživují.

Mniška: Moc mě zaujali těmi zvláštními kombinacemi :-).

Vendy: Není zač :-).

pavel: Některé modernizace fakt nemusím, ale tuhle i jo ;-).

pavel 
Proč se nepřiživit na Mozartovi... dnes se modernizuje téměř všechno a jejich hudba je i výtahu. :D

Vendy 
Tedy, nevím, co to má společného s Mozartem (to je asi tím že nerozumím textu), ale vypadá to na zajímavý nápad a hlavně- neobvyklé zpracování. Líbí se mi! Hudba je chytlavá, zvláštním způsobem nazpívané písničky a ty kostýmky v ulicích - opravdu originální. Občas mám ráda, když mi cestu zkříží něco neobvyklého a tohle neobvyklé je.
Asi bych na Mozartovskou rockovou operu sama nepřišla, takže díky moc za tip!:-)

Mniška 
Ty lidičky si nějak spletli dobu :) každopádně, hlavně vizuálně jsem asi tak nějak pochopila toho Mozarta. Popravdě, ačkoli mám Mozarta ráda, název mě tolik nezaujal. Pak jsem klikla namátkou na tu první písničku a musím připustit, že je to zajímavé. Je to zase něco úplně nového a opravdu to nezní špatně, takže jsem si to hnedky dala do oblíbených, díky :)

Vložit komentář
Vyplňte formulář níže a přidejte váš vlastní komentář.









Vložit:
:-) :-P :-( ;-)