Tváří v tvář II

Kdo chodí do mého koutku delší dobu, možná si vybavuje cyklus Tváří v tvář s podtitulem na společné notě s písničkáři Jindrou Černohorským, chlapeckou skupinou Way to go, Evou Henychovou a Pavlem Helanem. Čekání na letošní jaro jsme si rozhodli zkrátit novým cyklem, a to se třemi mladými sice ne tolik slavnými, ale mně osobně poměrně blízkými třemi písničkáři.

Aniž bychom to původně plánovali, kývli nám tři okolo-třicátníci, kteří se věnují chválení Pána Boha sami a obvykle v nějakých tělesech.

První byla má Švagrová a tento večer byl nejen první, ale premiérou prvního jejího samostatného koncertování a mého provázení ještě k tomu. Všechny tři premiéry se nám vydařily, mluvily jsme o nemoci, hudbě, skládání pro kapelu Only His, vlivu Malinké a spiritualitou v hudbě či vedení chval.

https://www.instagram.com/p/B7MXrWCHjNv/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Jako druhý byl mladý slovenský lékař žijící v Česku, který si prošel cestou od písničkáře o lásce přes vedení worshipových a gospelových skupenství až po mládežnickou kapelu, která započala učení mladých ve vedení chval. Byla řeč i o službě ve zdravotnictví, jak se to propojuje a nechyběl neutuchající úsměv.

https://www.instagram.com/p/B8CgoF2n2pi/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Posledním hostem byl ten, cestou na jehož koncert jsme cyklus na podzim vymysleli. V rámci poslouchání Malinké jsem méně poslouchala hosta, ale i tak jsem se mohla dozvědět další střípky o cestě přes různé nástroje právě ke kytaře, vlivu inspirace, učitelů, chválících skupin a zrcadlení života do tvorby.

https://www.instagram.com/p/B84U96NHA6U/?utm_source=ig_web_copy_link

Tři příjemné večery plné nejen hudby, ale otevřenosti mladých lidí, kteří šli s kůží na trh. Obrovsky si jich vážím. Jejich sdílení, ťukanců, které předali k zamyšlení. Vřele doporučuju, pokud máte rádi i slova, nejen krásnou hudbu. (tím napovídám, že koho to zajímá, tak cca za týden dva může zkusit na youtube vyhledat záznamy ;-))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.