Jak Ježíš jednal s lidmi

Název knihy: Jak Ježíš jednal s lidmi (How Jesus treated people)
Autor: Morris Venden (překlad Vanda Ohnisková)
Nakladatelství: Advent-Orion, Praha
Rok vydání: 2006, 1. vydání
ISBN: 80-7172-842-X, 157 stran

Obsah: Vlastně bych to shrnula jako jinak zapsaný příběh evangelií, jinak seřazené příběhy v hlavní roli s Ježíšem. Jak zacházel s jednotlivými skupinami lidí, jak oni jednali s ním. Biblické příběhy proložené zkušenostmi autora a drobnými vzkazkami.

Ukázka: 3. kapitola – Jak Ježíš jednal s bázlivými

Když máte víru, ještě to neznamená, že nemůžete skončit na mořském dně. Víra není pojistkou proti tomu, abyste neskončili na hranici s Janem Husem či Jeronýmem. Víra není zárukou, že nezemřete na rakovinu. Ti však, kdo věří, se nebojí zemřít.

A pak je tu ještě něco jiného. Lidé, kteří mají víru, se neobracejí k Bohu, až když je nejhůře. Obracejí se na něj s prosbami o pomoc tak přirozeně, jako se slunečnice otáčí za sluncem.

Dva lidé spolu mluvili o společném příteli, který byl velmi vážně nemocen. První mluvil o nejrůznějších způsobech léčby, lécích a lékařích, které nemocný vyzkoušel, ale nic mu nepomohlo. Svou řeč zakončil slovy: “Hm, tak už nezbývá než se modlit.”

Na to mu druhý muž odpověděl: “To už je to opravdu tak zlé?”

Člověk, který má víru, nikdy nezapomíná, že Ježíš je “na palubě”, a obrací se na něj v každé nouzi.

Vlastní názor: Dumala jsem nad tématem, jak nenávidět hřích a milovat hříšníka. Uviděla titul knihy. Četla, odložila. Četla znovu, spolkla jedním dechem. Nic převratného, ale  jinak přepsaná evangelia, a to je fajn pro čerstvý náhled.

https://www.instagram.com/p/B5hq2HvHVA2/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.