Příběh pro děti 36 (Stopy)

Chodíte rádi na výlety? Já ano a moc! A podle čeho se orientujete? Můžete používat mapu, kompas, navigaci, rozcestníky a značky na stromech. Jednou jsem šla na výlet do míst, kde jsem to neznala. Byla jsem tam úplně poprvé v životě. Protože tam nebyly stromy příliš často a sněhu bylo po kolena až pás, byla jsem odkázaná na mapu ve svém mobilu. Jenže všechny cestičky tam zakreslené nebyly. Někdo tu cestu ale přede mnou prošel. A tak jsem musela důvěřovat jeho stopám.

Protože ty stopy byly vytisklé ve sněhu jednou, bylo mi jasné, že to bude okruh, protože se ten člověk přede mnou uprostřed trasy přece nevypaří do vzduchu a vypadalo to, že na rozdíl ode mě to tam zná. S důvěrou jsem tedy, kontrolujíc mapu v mobilu, vyšla. Prvních několik kilometrů se mi šlo dobře. Pak jsem došla k jednomu místu, kde cesty dělaly zbytečnou obchůzku. Rozhodla jsem si cestu zkrátit, ale to se mi vymstilo. Po pár krocích jsem zapadla hluboko do sněhu a těžko se mi škrábalo zpátky na cestu. Bylo mi tedy jasné, že by bylo vhodné stopám a člověku, který přede mnou šel, důvěřovat.

Po dalších pár kilometrech jsem narazila pro mě na těžký úsek. Vedl po okraji skal a to já mívám strach. Chvíli jsem nerozhodně stála a dívala se, ale pak jsem se rozhodla opatrně pokračovat ve stopách. Očividně ten člověk přede mnou nespadl ani neuklouzl a už předtím jsem se přesvědčila, že se vyplatí ve stopách jít. I tentokrát se mi to potvrdilo. Za dalších pár kilometrů jsem narazila na hlavní trasu, kterou jsem již znala a v pořádku dorazila domů.

I v životě máme možnost se řídit nápovědou a stopami někoho, kdo některé těžší úseky naší cesty prošlapal. Pán Bůh nám v Bibli nechává některé rady, které nám život občas mohou usnadnit. Je na nás, zda se jimi budeme řídit, nebo si budeme chtít nabít nos a cestu objevovat sami.

Příspěvek byl publikován v rubrice Dětský oddíl a jeho autorem je Berry. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.