Temná pavučina

Název knihy: Temná pavučina (Irská detektivka) – A death in Summer
Autor: Benjamin Black (překlad Martina Knápková)
Nakladatelství: Moravská Bastei MOBA, s. r. o., Brno
Rok vydání: 2013, 1. vydání
ISBN: 978-80-243-5241-1, 269 stran

Obsah: Vysoká postava, magnát, zastřelen brokovnicí, vypadá to jako pokus o sebevraždu. Ta to ale být nemohla. Kdo se chtěl zbavit člověka, který se ukazuje býti tyranem? Soused, obchodní partner, rodina? Co patolog, který se zamiluje do manželky mrtvého? A jeho kolega, kterého dává dohromady se svou dcerou a je nejlepším přítelem sestry zavražděného?

Ukázka: 5

“Byl jsem tam. Ale pak jsem šel sem, protože – protože jsem si chtěl prohlédnout dům. Ještě nikdy jsem tu nebyl. je to tu moc pěkné.”

“To je. Máme ještě jeden dům na venkově, v Brooklandu – ale to asi víte. A ještě ve Francii. Znáte Azurové pobřeží?”

“Bohužel moc ne.”

“Bydlíme v CapFerrat. To je kousek od Nice. Náš dům stojí na kopci nad Villefrancheskou zátokou.” Dívenka se zamyšleně zamračila. “Mám to tam ráda.”

Vykročila vpřed a zastavila se přímo před ním. její vzrůst odpovídal jejímu věku, ale i tak mu její hlava sahala sotva po bránici. Ucítil její dětskou vůni. Připomínala vůni včerejšího chleba. Vlasy měla tmavě černé a lesklé, stejně jako její matka. “Chcete se podívat na můj pokoj?” zeptala se.

Vlastní názor: Tip na letní čtení z knihovny – jazyková náročnost asi odpovídá tomu, že autor má literární ocenění. Uvažuji, že si přečtu předcházející díla, kde je hlavní postava lépe představena, na druhou stranu mě děj nezaujal až na tolik, abych měla potřebu si číst něco dalšího podobného. Nebyla to klasická detektivka. A hlavní hrdina je mi i trochu protivný.

https://www.instagram.com/p/B0DJSB7ivVG/?utm_source=ig_web_options_share_sheet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.