Jáchym a Desatero

Název knihy: Jáchym a Desatero (Justus und die 10 Gebote)
Autor: Endres Brigitte
Nakladatelství: Paulínky, Praha
Rok vydání: 2019, 1. vydání (překlad z němčiny Josefína Nedbalová)
ISBN: 978-80-7450-325-2, 128 stran

Obsah: Jáchym staví s dědečkem letadélko a snaží se naučit na přezkoušení z náboženství 10 přikázání. S dědečkem však zjišťuje, jak moc je Desatero provázáno s každodenním životem. Denně zažije několik situací, na kterých si s dědečkem dané přikázání vysvětlí. Některé už pak vnímá sám, u jiných se dohaduje.

Ukázka:

https://www.instagram.com/p/Bz3pvqtIpuz/

Vlastní názor: Knihu jsem tentokrát nečetla, ale poslouchala každé ráno a večer na táboře z úst našeho pastora, který danou kapitolu okomentoval. Vadou na kráse je, že kniha není dle Biblického desatera (10 je rozděleno na dvě a dvojka vynechána), ale i to jsme s dětmi řešili. Krátký komentář, vysvětlení, zda s tím souhlasíme nebo něco vnímáme maličko odlišně. Každopádně jsem nadšená, najednou Desatero vnímám opravdu provázanější v každodenním životě a že by se mělo více odrážet, než se děje.

Poslední kapitola, která je dodatkem a shrnutím, nám padla před slibem. Pastor říkal, že je škoda, že máme tolik křesťanů, ale opravdové nepotkáváme. Že je důležité nemít Desatero na papíře, ale jako obtisk našich životů. A reakce jednoho z mladších chlapců na slib tří kamarádů tuto myšlenku jen podpořila. Asi tolik k našemu táboru.

https://www.instagram.com/p/BznwJ4XiFk5/

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.