Podivná svatba na Lichnici

Název knihy: Podivná svatba na Lichnici (Hříšní lidé Království českého)
Autor: Vlastimil Vondruška
Nakladatelství: MOBA, Brno
Rok vydání: 2012, 1. vydání
ISBN: -, 290 stran

Obsah: Děj je zasazen do historického rámce, který znám z Přemyslovské epopeje – za dob veřejné milenky Anežky Panceříka, nešťastném ústupu, kdy se pod českým vojskem zřítí most a stažení za hradby Muhldorfu. Po vyjednávání nakonec mohou ustoupit čeští bojovníci zpět do Čech. Ale během obléhání dojde k vraždě, kterou se snaží hodit na panoše Otu, Oldřich má podezření, že se něco děje, ale nerozumí tomu. A když  o pár měsíců později z příkazu krále jede na svatbu, kde jsou hosty všichni z Bavorského tažení, tuší souvislost. Během svatební hostiny připomínající zajetí pomalu všemu přichází na kloub.

Ukázka: 3. kapitola

Častolov z Frýdlantu uvítal Oldřicha z Chlumu a panoše Otu srdečně. I on byl blízkým příbuzným pánů z Dubé, ale na rozdíl od nich sloužil věrně českému králi. Byl vytáhlý, šlachovitý a měl černé nepoddajné vlasy, které mu trčely kolem hlavy. Na levé ruce mu chyběl malíček, o který přišel v jakési pohraniční šarvátce s Míšeňskými.

Vlastní názor: Děj se opět trochu vrátil v čase před Ludmilu. Je zde mnoho bitevních popisů v první části, v druhé už plné vyšetřování. Jak láska a moc dokáží dělat hanebné věci, aby lidé měli pocit úspěchu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Čtenářský deník a jeho autorem je Berry. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.