Tajemství abatyše z Assisi

Název knihy: Tajemství abatyše z Assisi (Hříšní lidé Království českého)
Autor: Vlastimil Vondruška
Nakladatelství: MOBA, Brno
Rok vydání: 2010, 1. vydání
ISBN: 978-80-243-3975-7, 310 stran

Obsah: Děj skáče do minulosti a téměř bezprostředně navazuje na Znamení Jidáš. Tentokrát poprvé se děj neodehrává v Česko-moravských zemích, ale na svaté pouti směrem do Compostela. Král pověří na dálku Oldřicha s Otou, Diviš stráží Bezděz, aby doprovodili jeho tetu starší sestru (bývalou abatyši) Anežku na této pouti. Ta chce splnit poslední přání Kláře z Assisi. Pořád ale před Oldřichem detaily a postupně jsou vražděni lidé, aby se cesta nedokončila. Některá tajemství se mají nechat spát.

Ukázka: 7. kapitola

Jel za ní a spíše z nudy sledoval siluetu její postavy v sedle. Uvědomil si, že se mu ten pohled celkem líbí. Proto rychle revidoval své předsevzetí a řekl si, že s ní přece jen občas ztratí slovo. Kdyby si měl vybrat, řekl by, že Kateřina je mnohem hezčí než Světlana nebo Zdena. Tenhle poznatek ho po krátkém uvažování celkem potěšil.

Vlastní názor: Líbí se mi přesah – jak je někdy víra, byť s ošemetnými tajemstvími, důležitá, neb dává základ. A zároveň jak víra není více než láska k lidem. Takové odpočinkové čtivo s pár myšlenkami mě opravdu baví.

Příspěvek byl publikován v rubrice Čtenářský deník a jeho autorem je Berry. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.