Pečeť smrti

Název knihy: Pečeť smrti (Hříšní lidé Království českého)
Autor: Vlastimil Vondruška
Nakladatelství: MOBA, Brno
Rok vydání: 2009, 1. vydání
ISBN: 978-80-243-3732-6, 304 stran

Obsah: Dějově se opět vracíme tam, kde žijí s Ludmilou, mají děti a mají se z Prahy vracet zpět domů na Bezděz. Musí se ale vrátit – král ho pověří tajným vyšetřováním falsifikace listin a Oldřich se připlete ke zdánlivě běžným městským mordům. Jak už to tak bývá, vše se vším souvisí. A dokonce Oldřich musí falšovat svou smrt, aby mohl odpůrcům, kteří ho mrtvého chtějí, dokázat všechny jejich zločiny.

Ukázka: 26. kapitola

“Ale Oldřich z Chlumu je přece mrtvý,” vyhrkl  zmatený komoří.

“Před polednem nám od něj doručili zprávu. Byla stručná. Vzkazuje, že došlo k trapnému omylu. Zabili nějakého zloděj, který mu předtím ukradl meč a plášť. On sám je, chvála Bohu, v pořádku. Jen to nestihl oznámit dříve. To je celé.”

“Co tedy s tím podvodníkem? Mám ho zavřít do vězení?” optal se purkrabí rozmrzele. Doufal, že král svěří vyšetřování jemu.

Vlastní názor: Pár vzpomínek Oty a narážek děje se váže k jeho Beatrici ze Zdislaviny relikvie. Další úryvky se sklepnicí se odkazují na děj z jiné předchozí knihy. Jinak ale tradičně děj začíná představením postav (jako jsou motivy růžolící dívky v černých šatech a žluté knize o Tibetu ve Spalovači mrtvol, zde je to Divišova jizva budící strach a Otovy nakadeřené vlasy podle pozdní módy), takže se čtenář velice rychle do děje dostane.

Příspěvek byl publikován v rubrice Čtenářský deník a jeho autorem je Berry. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.