LF: B-SZ RA (5. semestr)

Praxe. Trochu. Já chodila navíc na “práci”. Bakalářka. Žádný předmět ve škole.

LF:BRAG0511c Angiografie – cvičení – 2 týdny, ale museli jsme se rozdělit ještě na skupinky, takže jsem se byla podívat na pracovišti 2-3 dny po hodince. Navíc se neví, co se uvidí, jaký pacient bude a kdy ho přivezou. Chytla jsem ale jeden den doktora s mediky, tak jsem něco málo slyšela a den předtím mi vrchní asistent vše vysvětlil docela podrobně. Takže to bylo dobrý. Na zkoušku jsem se učila z materiálů od bývalých třeťáků a občas si něco dohledala na internetu.

LF:BRAG0511p Angiografie – přednáška – samostudium.

LF:BRDP0521 Bakalářská práce I – protože jsem si téma navrhla sama, mohla jsem pracovat hned. Jinak si spolužáci vybírali téma klikací soutěží někdy v říjnu.

LF:BRIR0511c Intervenční radiologie – cvičení – 2 týdny opět po skupinkách, takže jsem zde byla asi 2 dny po dvou hodinkách. Vrchní asistent se nám snažil vysvětlit základ vyšetření, ale na zkoušce byla i méně obvyklá, a to mě trochu vytrestalo. Jinak jsem se na zkoušku učila zase z věcí od bývalých třeťáků a internetu. A jeden den jsem chytla toho samého pana doktora jako na angiu, tentokrát přednášel anglicky mluvícím studentům, což mi nevadilo.

LF:BRIR0511p Intervenční radiologie – přednáška – samostudium.

LF:BRIT0511c Informační technologie v radiologii – cvičení – během jakékoli praxe vidíme, jak se účtuje a zadává to systému.

LF:BRIT0511p Informační technologie v radiologii – přednáška – viz výše.

LF:BRNM0543c Nukleární medicína – cvičení – asi týden v Bohunicích (scintigrafie) a týden na MOÚ (hlavně PET/CT). Tam to bylo pro nás nové a já z toho byla rozpačitá. Viz minulý semestr.

LF:BRNM0543p Nukleární medicína – přednáška – na MOÚ jsme měli úvodní přednášku k hygieně rukou.

LF:BRPZ0511 Praktická zkouška – tři části:

  1. RTG (na kterém mimochodem už není žádná výuka) – dostanete žádanku, osnímkujete pacienta sám se vším všudy, pak musíte popsat anatomii ze snímku a říct třeba další projekce dané oblasti; hodnotí se přístup k pacientovi, správnost projekce a znalost anatomie
  2. nukleárka – dostali jsme žádanku, zavolali si pacienta a provedli s ním podepsání informovaného souhlasu, pak jsme si vytáhli jedno vyšetření a museli popsat látku, aktivitu DRÚ, jak vyšetření probíhá – víceméně nám stačily ty naše výpisky z praxe; hodnotí se zacházení s pacientem (zda mluvíme hlasitě a ne rychle) a znalosti
  3. terapka – můžeme se podívat do karty a pacient jde do ozařovny, kde ho musíme nachystat ve dvojici a být předem domluvení, kdo šahá na stůl a do na pacienta; se spolužačkou jsme dostaly páteř, kterou jsme nikdy neviděly a specificky se otáčel stůl a my si moc nevěděly rady, pak někdo další měl jen mozek, takže to bylo dost o náhodě; pak jsme dostali jednu dvě otázky, na které bylo jednoduché odpovědět, opět se hodnotil i přístup k pacientovi

LF:BRRO0521c Radiační onkologie – cvičení – viz minulý semestr radioterapie

LF:BRRO0521p Radiační onkologie – přednáška – už nic.

LF:BRUD0521c Ultrazvuková diagnostika I – cvičení – týden na pracovišti a protože chodím na odpolední, kde chystám, měla jsem směny a nebyla.

LF:BRUD0521p Ultrazvuková diagnostika – přednáška – nic.

LF:VZZPP015 Zahraniční pracovní pobyt – domlouvala jsem si po vlastní ose navíc pobyt na Islandu.

PdF:ONLINE_A Angličtina Online – viz minulý semestr.

FSpS:p926 Tělesná výchova – Bosu – moc jsem se na tělocvik těšila a myslela, že to bude balanční cvičení, které jsem znala z rehabilitací. A na první hodině poznámka “určitě jste si přečetli, že toto není pomalé balanční cvičení, ale rychle aerobikové cvičení”. Sice jsem byla vždycky úplně mrtvá, odrovnala si přetažené achilovky z podzimního Islandu, ale jinak jsem byla nadšená, i bylo párkrát zařazené pomalé balanční cvičení. Moc mě to nadchlo a ráda bych pokračovala.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.