Ohlédnutí za zimou 2017/18

Letošní zimu jsem prakticky strávila na Islandu, a tak si dovolím s příchodem jarních aktualizovaných záhlavíček (vybraných z minulých nejhezčích) zavzpomínat na tu českou zimu proběhlou o rok dříve.

Loni to se sněhem vypadalo prvně bledě. Mé tradiční zimní výletování bylo na blátě. A já vzpomínala na předcházející rok, který byl množstvím sněhu a ledu opravdu čarovný.

https://www.instagram.com/p/BeVKzwpFROC/

Také jsem v té době jela poprvé brzy ráno o víkendu do nemocnice, to jsem asistovala při měření do mé diplomové práce. Přišlo mi úchvatné pozorovat v neděli v 6 hodin ráno spící město. Trošku jsem na tu fascinaci za rok práce v nemocnici zapomněla. Z té fotky na mě ale přímo dýchá.

https://www.instagram.com/p/Bee7CSylPym/?taken-by=berrys_pleasure

V zimě také bývá více času na společné víkendové obědy. Brzy se stmívá, méně se chodí na procházky, nehoní se na zahrádku za prací a nemám zákaz rozpalovat troubu. Třeba na naši oblíbenou pizzu, jejíž recept tu je.

https://www.instagram.com/p/BexnTtBFjTC/

Lyžování mě baví, ale jako rodina nelyžujeme. Přesto se nám rodiče snaží dopřát každou sezónu aspoň jeden či dva dny, které strávíme na kopci. Posledně jsem měla strach, protože tam byla mezera. Ale nezapomíná se to. Dříve jsme jezdili do Němčiček, ale dvakrát jsme byli v Olešnici, kde je svah mírně delší a možnost procházky pro nelyžující rodiče vhodnější. Navíc si udělali výlet do mlékárny a ze sýrů byli nadšení.

https://www.instagram.com/p/Be55pazFGc4/

Zima je také obdobím, kdy v některých dnech vzbuzuje pocit příchodu jara. A pak zase nasněží. Láme se rok. Příležitost nových začátků – nejen výsevu na zahradě, ale možná si něco udělat se svým životem. Cyklus.

https://www.instagram.com/p/BfFoWu-FlV-/

A když tedy všechno končí a začíná, tak i zima, která jde do jara. Výlety přijdou zase jindy. Už ty jarní.

https://www.instagram.com/p/BiR6cb2goyC/

Tak třeba ten letošní první zimní den bude stejně vyvedený jako loňský. Teď je na čase užívat příchodu jara!

https://www.instagram.com/p/Brpbu31F-zx/

Příspěvek byl publikován v rubrice Instagram a jeho autorem je Berry. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.