Příběh pro děti 23

Posledně jsem vám povídala o tom, že si zimu užívám a chodím na výlety. Tento týden se nám oteplilo a začalo klubat jaro, ale já bych přece jen ráda zavzpomínala zpátky o tři týdny zpátky a pověděla vám ještě jednu zimní sněhovou příhodu.

Šla jsem na dlouhý výlet a hrozně moc jsem se na něj těšila. Sice byla obloha šedobílá a nesvítilo mi sluníčko, ale i tak jsem měla radost, že můžu jít lesem, poslouchat ptáky. Potkala jsem pana lesníka, který mi pokynul a přerovnával dříví, které moc krásně vonělo. Musela jsem překračovat různé větve a moc jsem nesledovala turistickou značku, protože tento úsek cesty jsem znala. Po chvíli jsem potkala pána, který venčil dva velké psy, a také jsme se spolu pozdravili. Moc se mi líbil sníh a trochu méně se mi líbil led na cestách, ale byla jsem opatrná a užívala si to.

Přešla jsem vesnici a za ní jsem hledala, kudy cesta vede dál, protože jsem se chtěla vydat pro mě neznámým směrem. Po chvíli jsem našla cestu, která byla široká, a zase jsem značku přestala sledovat. Po chvíli jsem viděla, že značka míří do lesa na pěšinu, kde ale pořád byla značka na stromech dobře vidět. Přestala jsem ji ale bedlivě sledovat, protože jsem poslouchala ptáky, pozorovala poletující vločky, přelézala větve jako prolézačku, pozorovala hnízda a stále jsem šla ve stopách. Najednou jsem se zastavila před zamrzlým potůčkem, který mě uchvátil v prudkém kopci. A něco se mi nezdálo. Zapnula jsem si mapu na mobilu a … Hádáte správně. Já se zase ztratila… Tak jsem se otočila a ve stopách jsem šla zpět, ale nedošla jsem ke značce, ale k velké řece. Na druhém břehu byla vidět široká cesta a podle mapy značka, která by se mi i hodila. Ale jak se na druhý břeh dostat? Řeka vypadala zamrzle, ale nechtělo se mi riskovat první letošní koupačku…

Vydala jsem se tedy po stopách podél břehu. Ale svah byl čím dál strmější, já musela dávat čím dál větší pozor. Snažila jsem se tedy škrábat po svahu co nejvýše. Také jsem byla ráda, že jsem nezkoušela přechod přes řeku, protože hned za první zatáčkou jsem viděla, jak prudce teče a odhalený led už není tak silný. Po svahu jsem se dostala k vrcholku, kde i podle mapy měla být pěšinka. Po dalších stopách jsem se na ni dostala! Z mapy jsem tedy vyčetla, že díky této pěšině se dostanu na původní značenou trasu, ze které jsem sešla. Radostně se tedy po pěšině rozejdu a neuhádnete, co se stalo. V protisměru šla skupina asi 15 lidí! Hleděla jsem na ně jako na zjevení. Vykoktala jsem pozdrav a asi třetí pán v té šňůře se zastavil a začal si se mnou povídat. Jestli nevím, jak by se dostali na druhý břeh, že sešli z cesty. Říkala jsem jim, že se také chci dostat na druhý břeh, ale že právě jdu po pěšině, abych se dostala na značenou cestu, na které byl po pár stovkách metrů most. Pán mi potvrdil, že jdu dobře, že oni přesně z této cesty sešli! Rozloučili jsme se a oni pokračovali dál. Já jsem opravdu za chvíli našla značku a měla jsem z toho velikou radost. Musela jsem dávat pozor, protože v lese byly větve a pár padlých stromků, a tak pěšina nebyla dobře vidět. Ale zase jsem se ocitla v něčích stopách a šla pomaloučku od značky ke značce, až jsem se opravdu dostala k mostu a na druhý břeh. A odtud jsem se vydala po další značce k hradu a pokračovala ve svém výletu. Ale už jsem si moc dávala pozor, jestli stopy, ve kterých šlapu, opravdu vedou po značené cestě, nebo mě z ní svádí.

Jsem ráda, že i když tíhneme k tomu šlapat vyšlapanými cestami nebo dokonce v něčích stopách a opakujeme stále stejné chyby, máme různé ukazatele. Někdy nám poradí někdo „z protisměru“ a je na nás, jestli mu budeme věřit, ale na něco se můžeme spolehnout vždy. Na Pána Boha, který je stále s námi a který nám dal plno ukazatelů. Které sice občas musíme hledat trochu náročněji, jako já ty značky a zpomalilo mě to, ale vyplatí se to. A to bych vám moc přála.

Příspěvek byl publikován v rubrice Dětský oddíl a jeho autorem je Berry. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Příběh pro děti 23

  1. Pingback: Shrnutí roku 2017 | Berry

  2. Pingback: Zimní výletování | Berry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.