Videa na zamyšlení a odpočinutí

Ať se mi to líbí, nebo ne, na Internetu trávím opravdu hodně času. Ale někdy se zadaří kliknout či narazit na video, které má myšlenku a není jen tak bezduché. A níže se chci o ně podělit:

  1. To má být vedlejší, ale jako první mě zaujalo rýmování angličtiny spolu se silným a aktuálním tématem. Nutí se zamyslet – netrávím příliš času online, místo abych žila? A tak – Otevři oči.
  2. A když už jsme u toho – v cizině začal výborný seriál – Selfie. Zaktualizovaný Pygmalion či My Fair lady, do dnešního prostředí, kdy všichni musí být na Instagramu, Facebooku, Twitteru, jinak snad ani nežijí. Co když to ale hlavní hrdinku pohltí a někdo ji musí naučit žít i reálný život?
  3. Abyste si odpočali od přemýšlení, zopakujte si počítání do pěti. Myslím, že je to nejlepší hudební verze malých čísel, kterou znám.
  4. Vrátíme se k těžším, ale zajímavým tématům. Zajímá vás fyzika? Zajímá vás, jestli neviditelné pláště jsou fikce nebo budoucnost? Není nic jednoduššího, než zhlédnout populárně naučné video úžasného profesora. Mám tu čest, že mě dva předměty tento semestr učí – je stejně výborný, jako na videu.
  5. Čas si opět odpočinout něčím pohodovým. A abych jen nehatila nové technologie, občas se s nimi dá nádherně čarovat. No, podívejte sami.
  6. Někdy se legrace dostane i do školství. Pokud to lidé umí. Jako třeba názorněji vysvětlit komplexní čísla.
  7. Trošku podzimní nostalgie – ale velmi silný text písně.
  8. Taky si kladete otázku, zda když pomůžete, to k něčemu je? V tomto videu můžete najít odpověď (jen mě zaráží, že je to reklama na cosi).
  9. Dokážeme přijímat zodpovědnost za své činy? Asi ano. Ale uvědomujeme si, jak moc jimi ovlivňujeme děti a mládež okolo sebe? Na zamyšlenou, velmi pravdivé.
  10. Abych nekončila nepozitivně. Mám pro vás dva předvánoční bonusy. Mí oblíbení Pentatonix – pokud by lidé brali Vánoce tak klidně a pohodově, jak běží písnička, bylo by to krásné. A druhé – mí druzí velcí oblíbenci, The Piano Guys, vydali úchvatné album. Nejvíce doporučuji písničku v 8. a hned v 11. minutě, perfektní zážitek. A tak se nenechte strhnout davem a obchody k vánočnímu šílenství, ale užívejte překrásných chvil podzimu!
Příspěvek byl publikován v rubrice Videa, písničky... a jeho autorem je Berry. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.