Klidné a veselé

Je na čase shrnout pár písniček zase do jednoho článku k poslouchání.

Nedávno byly Vánoce, a tak bych mohla připomenout mé soukromé hity (které zásadně poslouchám v létě :-)). Angels we have heard on high jsem znala od mého stále více oblíbeného Pentatonix, ale teď to po svém zpracovali i The Piano Guys. Líbí se mi nápad vyměňování rolí a přitom udržení rytmu a všeho a prostě, to někdy chci taky…. Obě uskupení zmíním ještě jednou. Pentatonix s nádherným hymnusem Run to you (schválně dávám “nekvalitní” verzi z živého vystoupení, protože na ní ještě více vyniká pokora, s kterou zpívají) – je to asi první a zatím jediná píseň od nich, kterou zpívají bez beatboxu a když jsem ji slyšela poprvé, až mi běžel mráz po zádech jejich pojetím. Velkou roli hraje i to, že to složili sami a ten text mě velmi oslovil. The Piano Guys mě zaujali ještě hlavně dvěmi skladbami, originálním Arwen´s Vigil (která je super před spaním) a Kung Fu Piano, která zaujme nejen natočením na Velké čínské zdi.

Abych přešla i k jiným interpretům, Oh Come, Emmanuel ve zpracování Lindsey Stirling má zase jiný nádech. Znala jsem to v pojetí Pentatonix, ale nejde to srovnávat, jsou to dvě různě pojaté nádherné verze. Lindsey tomu dodala další rozměr doprovodným textem a spoluprací se slepým šikovným pianistou. Ani Lindsey nelenila a nahrála plno nových písní, zmíním např. Some kind of beautiful s Tylerem Wardem, dohromady jsou velmi šikovní a už pár věcí takto nahráli.

Veselou věcičkou, kterou mám jako motivaci o zkouškovém, je Mě to tady nebaví. Mám ji navždy spojenou s oddílovou Velikonoční olympiádou, o které jsem tu kdysi psala (petang s tenisáky, golf na sněhu apod.), kdy se naše skupinka jmenovala Ti pomalí, Mě to tady nebaví jsme měli jako hymnu a nakonec jsme vše vyhráli.

Mým nejnovějším hudebním objevem je dvojice Alex a Sierra, které jsem objevila v průběhu Amerického X Factoru, který dokonce vyhráli. Gravity mě velmi oslovila, i když mám od nich ze soutěže poslechnuto vše a je tam asi jen minimum slabých kousků. Nejen, že si utváří vlastní doprovody do úplně jiných poloh (nejvýrazněji to předvedli v Trouble), ale jsou výborní hudebníci a ta láska, o které zpívají, z nich jen sálá. A to je jedna z věcí, kterou na nich porotci velmi zdůrazňovali až záviděli. Rozhodně to ale není jediný důvod jejich výhry.

Eda Sheerana asi mnozí znají, nazpíval teď píseň k Hobitovi a asi se mu docela daří. Mě ale oslovil hlavně jednou méně známou věcí – Firefly.

A ať toho teda nemáte moc, kouzelná zvláštní česká věc – Tramtaryje od Buty.

Příspěvek byl publikován v rubrice Videa, písničky... a jeho autorem je Berry. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Klidné a veselé

  1. Piano Guys mám moc ráda 🙂 Všechny ty písničky jsou fajn, většinu z nich jsem ani neznala, tak jsem teď díky tobě zase o něco obohacená :´)
    Ještě bych ti chtěla moc poděkovat za ten milý komentář, co jsi zanechala u mého sims příběhu 🙂 Vážně mě strašně moc potěšil ^^ Už jsem vydala i druhý díl, tak jestli chceš, tak se můžeš podívat, budu ráda 🙂 Taky se tam můžeš přihlásit k takovému “odběru komiksu” 🙂 Vše je tady: http://pufflie.blog.cz/1401/o-armandovi-a-trech-zenach-jeho-zivota

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.