Jak se stát skladatelem písniček

Nové téma je hudba, na to budu psát později, ale teď jedno vhodné video, které jsem dneska viděla. Včera jsem psala, že budu psát i o strachu a to splním. Ale postupně, teda na přeskáčku. Hudba, strach, hudba.Jednu dobu jsem říkala, že mě popová hudba nebaví, protože v tom poznávám úryvky jiných písniček. Nedokážu je pojmenovat, ale slyším je v tom. Jedna skupina si dala práci a můj názor potvrdila. Stačí vám 4 akordy a jste popová hvězda. Doporučuji skouknout toto video, našla jsem vám ho s českými titulky (ok, tatínek našel a já ho našla na youtube), takže budete všichni rozumět a opravdu, pusťte si až do konce – přehled 38 písniček.

Tady je odkaz na youtube.
P.S. Vsadím se, že každý z vás tam najde nějakého svého oblíbence – Lady Gaga, U2, James Blunt, Pink, Mika, Beatles, Red Hot Chilli Peppers… I já tam našla ty své, a ne jednoho ;-).
Pro: elisis-diary.blog.cz
P.S.2 Níže včerejší článek, já se zase odněkud vrátila no a na vás trošičku zapomněla….:-(

Proto na usmířenou vtip ze Slezska (prostě s ostravským výrazem, který mi říkal dědeček na návštěvě :-)):
Přijde šťur do obchodu, aby si koupil kabelovou televizi. “Jakou chcete?”, ptá se ho prodavač.
“To je jedno, hlavně ať má plno kanálů.” (když mi vysvětlili, co je to šťur, smála jsem se dlouho :-))

Nevím, jestli oznámení nebo ukecanost. Každopádně, zdravím opět po dvou týdnech. A věřím, že moje cestování skončilo tak, jako nám končí prázdniny. Nevím, jestli si to také uvědomujete tak moc. Já se ve středu asi určitě dočtu svůj rozvrh, změny profesorů. Musím sednout, nečíst, co mě baví, ale číst knížku na SOČ, jinak to nenapíšu a to budu pěkně v hájíčku.

Ale tím vás nechci strašit. Dnes jsem už dost unavená, takže články od Elisis projedu zítra. Jen jsem stihla projet komentáře k vtipům – jsem ráda, že se líbily – a k závěru povídky. Taktéž jsem velice vděčná věrným čtenářům a mám dotaz. Psali jste ve smyslu, že si přejete něco dalšího. Tak se ptám, jestli dáváte přednost na pokračování nebo jednorázovkám. Tzn. jestli tu mám dávat jednodílovky, další na pokračování ze svého blogu (o baletce, napsaných je asi 6 dílů takže by byly větší prodlevy mezi díly než týden asi) nebo vymyslet něco úplně nového.

Chci, aby se vám tu líbilo.

Zítra napíšu zamyšlení na téma týdne, protože je mi důvěrné. Doufám, že ho vydám a nebude příliš osobní, jakože to asi sklouzne. No, nechte se překvapit, jako já.

Tož, dobrou noc ;-).

P.S. Zkuste taky napsat, co byste tak ode mě tady chtěli. Krom povídek. Jestli sem tam fotky, vtipy, zkrátka – přejte si, já budu plnit ;-).

Příspěvek byl publikován v rubrice Články jinaké a jeho autorem je Berry. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Jak se stát skladatelem písniček

  1. Na popovou muziku jsem také nikdy nebyla, stejně jako tobě mi přijde každá druhá písnička totožná s tou třetí. 😀 Ale občas se i tady najde něco líbivého mým uším.
    O škole mi ani nemluv. 🙁 Dnes se mi o ní už i zdálo, jde to se mnou ke konci srpna z kopce… Taky se ti tam tolik nechce?

  2. Já mám popové písnička ráda. Vlastně z hudby mám ráda skoro všechno, s výjimkou dechovky (ta mě vážně nebaví, i když se na ni dobře tancuje polka i valčík.) Tohle video bylo perfektní, kluci to dobře vychytali! Trochu mi to připomnělo jednu starou scénku se Šípem a Uhlířem, jak vytvořit nový písničkový hit…
    K povídkám – jak to bude dál s baletkou, jsem zvědava, proto bych prosila pokračování.
    Ale jestli máš nápady i na jednorázovky, napiš jednorázovku! Stejně nepoznáš jestli mají jednorázovky úspěch či ne, dokud je nenapíšeš a nevyhodíš do světa…:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.