Jako kůl v plotě

No, nevím jestli se to bude týkat tohoto tématu a jestli se to bude týkat přiložené fotky. Snad to nevadí.

Spousta lidí okolo mě si stěžuje, jak je nikdo nebere vážně, všem překáží. Když něco udělají, je to špatně a když pro změnu neudělají nic, je to taky špatně. Že si zkrátka nevyberou, život je takový a je to na nic. Občas s nimi musím souhlasit. Občas ne. Protože si uvědomím, že se takto já chovám k druhým.

Nevím, jestli se vám to taky stává. Někdo přijde s něčím novým a protože není oblíbený, zavrhneme to. A až později zjistíme, že měl pravdu. Nikdo nenajde odvahu mu to jít říct, tak se všichni tváří, jakoby se vlastně nic nedělo. Tímto přicházíme o zdroj nápadů, protože jsme přece dotyčného zavrhli jednou, tak proč by se ještě namáhal.

Je to strašné dilema. Proč jen existují předsudky. I když, je to i dobrá věc, ale to zase někdy jindy. Jiní si zase stěžují, jak jsou pořád odstrčení. Po tom, co se nad tím zamyslím, zjistím, že si za to můžou sami. Vždyť přece nedělají nic proto, aby se začlenili do kolektivu. Sami se ho spíše straní. Občas jim to kolektiv znesnadňuje, ale i když se jim snaží pomoct, už je to nebaví. Proč by se měli namáhat, když ten člověk o to přece nestojí.

A tak jsme u nerovnováhy. Nikoho nebaví se v tom svém namáhat, a tak jsou všichni otrávení. Připadají si jako kůly v plotě. Proto další kuriozita. Proč se říká kůl v plotě? Nebývá plot složený z kůlů, latěk a podobných věcí? V tom případě je přece právě kůl tou podstatnou věcí. A co ty kůly drží u sebe? Nejčastěji asi hřebíky či něco podobného.
Ha, z praktického příkladu jsme našli řešení. Potřebujeme hřebíky. Jsou to lidé a není jich moc. Mám ráda hřebíky. Neuvědomují si, jakou mají cenu a jak pomáhají. Do hřebíku někdo párkrát bouchne a je to. Je zničený, už se nedá použít. Protože i když byste ho vytáhli, bude trochu pokřivený. Jeho úkolem je držet to, do čeho je přibitý. Mám ráda lidi, kteří jsou těmito hřebíky. Pro ně je to přeci jen ne úplně snadné, ale mají obrovskou cenu. Určitě máte někoho ve svém okolí, kdo je tím stmelovacím prvkem. Tím hřebíkem.

Mám ráda kůly, které drží dohromady hřebíky. Vždyť, nakonec to není špatné být jako kůl v plotě. Nebo ne?

jako kul v plote

Příspěvek byl publikován v rubrice Zamyšlení a jeho autorem je Berry. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Jako kůl v plotě

  1. Už jen pátek :). Já už normálně usínám za chodu :D. Už aby ten víkend byl :D.
    Aha, no ale je fajn, že se můžeš rozhodnout až teď. A nepomohl by ti třeba nějaký zmírněný režim na tom lyžáku?

  2. No, sláva! Já jsem se tady zbláznila radostí, že je konečně víkend :D. Jinak tedy přeji pěkné rozhodování ;).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.