Otevřený dopis společnosti pro fanoušky superstar

Na blogu dne 17.listopadu 2009

Drazí fanoušci soutěže Česko-slovenská superstar!


Asi se divíte, že píši zrovna já, co k vám nepatřím, ale mám něco na srdci. Nechci být hned kritická, jen byste se možná mohli nad něčím zamyslet. Nuže, půjdeme k věci.

Nelíbí se mi jedna věc, která se týká vašeho hlasování. Od chvíle, kdy mohou hlasovat fanoušci a tzv. “odborná porota“ již nemá tak velkou váhu v rozhodnutí o nejlepším zpěvákovi, mi přijde, že jde soutěž tak říkajíc „do kytek“. Ano, porota řekne svůj názor, ale fanoušky tvoří převážně mládež nebo skupina puberťáků (promiňte mi to oslovení, ale je to tak). Zkrátka velice mladí lidé. Ti začnou fandit nějakému favoritovi a málokdy to je podle zpěvu. Fanynky začnou fandit nějakému fešnému mladíkovi a jelikož je dívek více, má větší šanci.

Neříkám, že je to tak vždy. Například v první řadě Česko hledá superstar vyhrála Aneta Langerová, která zpívat dle mého názoru umí. Ale vždy se chlapci dostanou dosti daleko a děvčata vypadávají jako první. K tomuto dopisu mě ale popudila spíš letošní Česko-slovenská superstar. Vypadly skoro všechny dívky, zbyly poslední dvě. Fanoušky tvoří převážně slečny a ty fandí nějakému chlapci, nejlépe rockerovi nebo někomu, kdo je jim blízký. Neříkám, že neumíte ocenit hudbu, ale on je to rozdíl. Rozdíl, když zazpívá puberťák Šmajda a důchodce Zedníček ze soutěže Duety aneb Když hvězdy zpívají.

Závěrem chci říci jediné. Kdo hudbu ocenit umí, ten si třeba Konvičkovou nebo Šenkovou najde a natočí s ní desku, výhra není vše. Jen mě zaráží, když porotce pronese větu ve stylu: “konečně jsi zazpíval/-a“. Vždyť finalisty vybrali oni sami.

Proto prosím o jediné, nehlasujte podle vzhledu. Jestli je někdo trochu při těle, ano, má to vliv, ale mělo by se to vyvážit i se zpěvem. Staří Řekové to aspoň dělali, hledali rovnováhu mezi vzhledem i duševní částí osobnosti – kalokagathea. Proto chápu, že vaše sympatie se hned nenaváží na někoho, kdo nevypadá jako Miss, ale zkuste být opravdu objektivní. Když ne pro nic, tak alespoň pro dobrý pocit.

S pozdravem

Berry

Příspěvek byl publikován v rubrice Zamyšlení a jeho autorem je Berry. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Otevřený dopis společnosti pro fanoušky superstar

  1. Já osobně fandím Dominice Staré, takže doufám že všechny baby nevypadnou. Ale měla by to hodnotit porota až do konce no 🙂

    • No, už je poslední, včera vypadla Bagárová. No, je to hodně o názoru. Když jsem toto napsala, den na to jsem slyšela puberťáky rozebírat: “Já fandím tomuto, on je hezkej, i když neumí zpívat.”
      Takže co dodat :-).
      Ale díky za názor. A Dominika Stará má taky celkem pěkný hlas, líbí se mi její výběry písní ;-). Tak uvidíme :-).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.