Píseň – spíše její videoklip

Často mě osloví nějaká píseň nebo její klip. Dnes jich bylo kupříkladu několik, ale jedna byla jiná. Taková zvláštní, zajímavá. Nevím, jestli vás to osloví také, ale to nevadí.

V tom klipu jsou scény, kdy někdo zachrání někoho jiného. Ano – klip jako z amerického happyendu nějakého super velkofilmu. Když to prozkoumáte pozorněji, zjistíte, že to nejsou až tak nereálné scény. Ba dokonce, některé se opravdu stávají každý den (jako je v názvu písně). Nevím, podle čeho je název napadl, ale možná to bude mít něco společného.

Napadlo mě akorát – nestává se to i mně? Každý den se stane tolik věcí. Jedny jsou veselejší, jedny smutnější. Jednou se smějeme, podruhé pláčeme. Někdo nám pomůže, jindy pomůžeme my někomu jinému. Vzpomněla jsem si, jak jsem před necelým rokem psala jednu slohovou práci. Téma bylo o pomoci. To není až tak podstatné, jen si vzpomínám na pár věcí. Třeba: ne každý den se nám naskytne příležitost zachránit topící se osobu, vynést dítě z hořícího bytu a podobně. Naproti tomu téměř denně máme jiné příležitosti. Pomoc neznamená jen velké činy a slova, ale pro nás na první pohled maličkosti. Obyčejný úsměv, pár povzbudivých slov, obejmutí. Nechci tím nějak shazovat ty, kteří dokážou pomoci u těch „větších“ věcí. To je taky velice důležité, vím to i z vlastních zkušeností. Zároveň je podle mě důležité nepodceňovat i běžné věci.

Téměř denně se setkávám s lidmi, kteří jsou smutní, unavení a zamračení. Vždycky si u toho vzpomenu na jednu jeptišku, se kterou jsem jela asi dvě zastávky přeplněným trolejbusem. Je to už strašně dávno a ani bych si nedokázala vybavit její obličej. Pamatuji si totiž jedno. Usmívala se. Usmívá se každý, namítnete. Ale ona se usmívala, tak nějak jinak. Přinutilo mě to tenkrát se taky usmát a uvědomit si, že vlastně nemám důvod se mračit. Od té doby se snažím více usmívat. Tohle je jeden důvod a druhý je, že mi pár lidí řeklo, že je můj úsměv potěší. Samozřejmě třetí – když se usmívám, mám lepší náladu, to dá rozum. Jistě, jsou věci, kvůli kterým se usmívat moc nedá. Ale když to alespoň trochu jde, proč to nezkusit? Nic to nestojí a myslím, že ani nebolí.

Od původního tématu jsem se asi opět trochu odklonila. Úsměvem asi nikoho jen tak nezachráníte, ale pomůžete. Každý den je plno příležitostí, jak někomu pomoci. Některé jsou větší, některé menší, jiné jednoduché a jiné trochu složité.

Pokud vás zajímá, které píseň (a její videoklip) mě oslovila, zde je odkaz: Rascal Flatts – Every Day.

Příspěvek byl publikován v rubrice Videa, písničky... a jeho autorem je Berry. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.