Příběh pro děti 27

Před nějakou dobou jsem dostala sáček arizonek – ihned jsem si vzpomněla na svého pradědečka, se kterým jsem je vždy mlsala.

Ta malá dobrota mi vybavila mnoho vzpomínek. Třeba jak začínala má rána. Oblékla jsem se, maminka mi pomohla učesat culíčky, uvázala jsem si zástěrku a šla zaťukat na dveře pradědečka se slovy: „Dobré ráno, dědečku, co si dáš k snídani?“ Měla jsem totiž tři dědečky, a tak, abych si je rozlišila, měla jsem ostravského dědečka, brněnského dědečka a pradědeček byl pohádkovým dědečkem. A dědeček mi vždy odpověděl: „Co mi maminka dá, to mi dá.“

Po snídani jsem chodívala kupovat noviny. Představte si čtyřletou holčičku, která si každé ráno za každého počasí chodí nakupovat noviny! Maminka na mě dohlížela z okna, protože jsem musela překonat i jeden přechod. Neměla jsem ale ráda déšť, protože rozpouštěl písmenka novin, a tak jsem musela běžet a noviny schovávat pod oblečením.

Mou nejoblíbenější částí dne byl čas s dědečkem – četli jsme si z velké růžové dětské encyklopedie. Asi jsme četli i jiné věci, ale tu encyklopedii si pamatuji nejvíce. Pak jsme s dědečkem hráli hru – dostala jsem dobrotu, buď hořkou čokoládku, nebo arizonky, a nesměla jsem povídat. Mohla jsem si listovat encyklopedií a zopakovat si, co jsme četli. Ještě mě dědeček učil zalévat květiny – napustil mi konvičku do půlky, odnesl ke květinám, a já mohla zalévat.

Na to všechno jsem si vzpomněla, když jsem vytáhla z knihovničky růžovou encyklopedii, podívala se na okno na konvičku, otevřela si arizonky a vzala si i kousek čokoládky. Dokonce jsem našla schovanou zástěrku – no jakou mi udělalo radost si ji po dvaceti letech obléct! A v tom mi to došlo – chci o pohádkovém dědečkovi jednou vyprávět své neteři. Jaký byl, co jsem s ním prožila – a ona mi snad bude věřit. Uvidí knížku, zástěrku, konvičku z mého vyprávění. A vždyť stejně je to s Pánem Bohem! Také nám rodiče vypráví, co s ním prožili, můžeme o něm číst v Bibli, kde jiní píšou vyprávění, když ho viděli. Myslím, že si na to teď vzpomenu vždy, když svou Bibli uvidím.

Příspěvek byl publikován v rubrice Dětský oddíl a jeho autorem je Berry. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.