Posvátné stezky

Název knihy: Posvátné stezky (devět duchovních temperamentů – jejich silné a slabé stránky)
Autor: Gary Thomas
Nakladatelství: Návrat domů, Praha
Rok vydání: 2008, 1. vydání

Obsah: Kniha má tři důležité části – vysvětlení toho, že láska se projevuje různě a stejně je to se vztahem k Bohu. Vysvětlení jednotlivých temperamentů – na příkladu biblických a světových postav, biblických textů, zkušenosti, pro i proti, v čem se hlídat a závěrečné otázky pro kvantifikaci. Třetí část nabízí zamýšlení, jak s informacemi naložit o temperamentu.

Ukázka: 11 – Péče o zahradu duše

Probrali jsme každý z devíti duchovních temperamentů. Nyní můžete určit, jakou duchovní osobností jste. Pamatujte, že se u vás patrně projeví více než jeden dominantní duchovní temperament.

Nezapomeňme rovněž, že duchovní temperamenty se vyvíjejí. Podobně jako si manželé, když je jim přes padesát, projevují lásku jinak, než když jim bylo přes dvacet, mění se během našeho života a zrání i náš milostný vztah s Bohem. Dotazníky z kapitol 2-10 vám umožní porozumět, jak jste na tom teď. Zjistíte, jaké aktivity vám prospějí nejvíce, budete-li chtít duchovně růst dnes. Pak můžete pokračovat a naučit se něco i od jiných duchovních temperamentů.

Vlastní názor: Příjemná kniha, líbilo se mi, že to není lovení z kapsy a rozumování, ale podklady, „důkazy“. Hlavně jsem si uvědomila zápory svých temperamentů, a že bych se v tom měla více hlídat…

Příspěvek byl publikován v rubrice Čtenářský deník a jeho autorem je Berry. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.