Šifra mistra Leonarda

Název knihy: Šifra mistra Leonarda (Vražedné tajemství ukryté v nejslavnějším obrazu všech dob… Kdo ví, kde leží svatý grál?)
Autor: Dan Brown
Nakladatelství: Metafora, Praha
Rok vydání: 2003, 1. vydání

Obsah: V 24 hodinách se odehrává celý našlapaný děj. Robert Langdon, profesor šifer a symbolů, je přivolán k vyšetřování smrti v Louvru a začíná i lehký boj o přežití. Seznamuje se s kryptoložkou a postupně objevují dávný spolek přežívající století, který drží v šachu katolickou církev. A jestli najdou svatý grál? Ano i ne…

Ukázka: Kapitola 19

„Velice se stydím, sestro, že jste kvůli mně musela přerušit svůj spánek.“

„To nevadí. Jste v Paříži jen nakrátko. Neměl byste si nechat ujít návštěvu St. Sulpice. Zajímáte se o katedrálu spíše z hlediska architektury nebo historie?“

„Mé zájmy jsou, sestro, vlastně spíš duchovní.“

Příjemně se zasmála. „To je jasné. Jen jsem přemýšlela, kde bych měla začít s výkladem.“

Vlastní názor: Kniha se hltá vlastně úplně sama a plyne. Zápletky se střídají, čtenář je napjat a netuší konec. A pak je šokován, překvapen a vše dává smysl. Viděla jsem i zfilmovanou verzi. U ní je jediná nepříjemnost – je to jako první díl, i když kniha volně navazuje na Anděly a démony. Ničemu zásadnímu to však nevadí. Film se mi líbil a příjemně mě překvapilo, jak moc se držel knižní předlohy.

Příspěvek byl publikován v rubrice Čtenářský deník a jeho autorem je Berry. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.