Vzpomínky na jedno dobrodružství

Název knihy: Vzpomínky na jedno dobrodružství (Zápisky o argentinském tangu zhotoveném señorem donem Robertem Juanem Carlosem Fuljumerem y Suipacha)
Autor: Robert Fulghum (překlad – Lenka Fárová a Jiří hrubý, ilustrace – Willow Baderová)
Nakladatelství: Argo
Rok vydání: 2013, 1. vydání

Obsah: Kniha nemá úplně sourodý děj – odpovídá názvu – jsou to zápisky. Různá témata a děje, se kterými se autor setkal při poznávání a učení tanga během 3 měsíců v Argentině. Popisuje tanec, výletní loď, taxikáře, běžný život na ulici, dopravu, studenty…

Ukázka: Temná stránka zevnitř
To už jsem se v buenosaireských davech zásadně pohyboval bez věcí, o které jsem nesměl přijít. Nenosil jsem žádnou brašnu ani batůžek. Neměl jsem u sebe pas. Ani hodinky a prsten. Jen v té falešné peněžence jsem měl peníze na cestu do centra a zpátky: pět dvacetidolarovek a pár peso.
Čím míň riskuju, o to míň případně přijdu.
Abych nepoutal pozornost, oblékl jsem se jako místní.
Vzal jsem si černou košili, džínsy, černou bundu a černé sportovní boty.

Vlastní názor: Fulghum je můj (a také H.) oblíbený a mám od něj přečteno vše, co vyšlo. Této knize předchází malý román o tančírně Century, kterou jsem také četla, a vše příjemně plyne a je provázeno krásnými ilustracemi. Trochu mě rozesmutněl závěr, kde se Fulghum zmiňuje o rozvodu – v kontextu knihy Opravdová láska to na mě působí rozpačitě. I tak je to příjemná kniha jako celek.

Příspěvek byl publikován v rubrice Čtenářský deník a jeho autorem je Berry. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.