Prázdniny 2015 – NG fest – Pavel Helan

O pokračování napíšu později, ale první akcí byl NG fest, ze které chci vypíchnout Pavla Helana, protože mě naprosto okouzlil.

Už když jsme směr Javorník nad Veličkou jeli, Helan byl velikým lákadlem. Já si ho totiž předtím sama našla a poslouchala od něj vše, co Youtube skrývá a byla naprosto nadšená. Zaujal mě svými hravými texty, přirozeností, hraním si s kytarou a spoluprací s violoncellem. Takže když jsem ho zahlédla na programu festivalu, přemlouvání na odjezd bylo samozřejmostí.

Když začal zpívat, bylo to krásné. Písně na Youtube jsou fajn, ale jím vystavěný koncert měl logiku, gradaci a vtip. Jednotlivé písně prokládal vtípky a vysvětleními k dalším písním, ani jsem nechtěla konec… Samozřejmě jsme si vytleskali příspěvek J A ten stál za to – Helan se totiž netají tím, že je křesťanským písničkářem. Asi dva dny před tím byl pozvaný na mládežnickou křesťanskou konferenci a dostal za úkol několik slov použít do písně. A stalo se. A je to skvost, o který se s vámi podělím. Nejde mi nahrát obraz, ale ten není podstatný – a alespoň vás nebude rozptylovat od textu.

play-sharp-fill

Celý koncert byl zážitek. Ale byl korunován – následoval prodej CD s autogramiádou. Jelikož mám nejlepšího tatínka pod sluncem, CD mi zakoupil a jelikož jsem nebyla schopná ani blebtnout, zařídil mi i věnování a po autogramiádě i společné focení! Na věnování mám dcerunce jediné – byla jsem tázána, jaké to je býti dcerou. No jaké? Prostě fajn 😉

ngfest-PavelHelan

Když jsme se společně fotili, i jsme si chvíli povídali a okouzlila mě pokora pana Helana, s jakou přistupuje ke svému zpívání, jak ho bere jako dar, kterým slouží a váží si lidí, kteří na koncert přijedou. Myslím, že jsem se s žádným umělcem takto nebavila – ale tento mě rozhodně nezklamal.

ngfest-PavelHelan3

I jeho CD iBůh je kouzelné – má jen jednu vadu – pouhých 40 minut. Také doufám, že puštění nahlas s otevřeným oknem není veřejné vysílání 😉 Navíc, v písni 13 je ukryt bonus po minutě ticha, který tomu všemu dodal něco víc. Nevím, jaké jiné superlativy už použít.

ngfest-PavelHelan2

Pan písničkář Helan mě naprosto okouzlil, vyrazil dech svou pokorou a úctou, žitím víry a já jsem naprosto zamilovaná do jeho tvorby.

8 komentářů u „Prázdniny 2015 – NG fest – Pavel Helan

  1. Pingback: Prázdniny 2015 – rodinná dovolená aneb Kam s vozíčkem | Berry

  2. Pingback: Tváří v tvář | Berry

  3. Pingback: Tváří v tvář Pavlu Helanovi | Berry

  4. Pingback: Helan – potřetí | Berry

  5. Pingback: Helan – popáté | Berry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.