Volno

Je to bída, když poslední podzimní den najdete na procházce kvetoucí stromy. Je to bída, když pak tatínek jede na zahradu zkontrolovat, zda nám neraší česneky. A největší bída snad je, když na trzích při pohledu na houpající se dítě si začnete opakovat definici rezonance a harmonických kmitů, kde tento pohyb je důkazem. Které jste se předevčírem učili. A dnes pro změnu fyziologie.
Ale pak je dobré, když máte na návštěvě sestřenku L., se kterou stihnete koupit kozačky, jít do čajovny za bývalými spolužáky, jít společně (vlastně snad poprvé) na trhy, kde vám dá tatínek ochutnat pečené kaštany, trdelník a pozve na punč. A maminka koupí beruškové (!) tričko. (klobouček vám ukážu jindy, který mi tatínek koupil při hledání bot)
A vlastně je dobré, že když je vám nejhůř, cítíte se nejlépe. I vám přeji příjemné prožití volna s vašimi blízkými. A studentům, ať vám učivo leze do hlavy lépe než mě. Obrazová příloha vás čeká níže 🙂

   volno

volno2

volno3

volno4

Příspěvek byl publikován v rubrice Fotím a jeho autorem je Berry. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Volno

  1. Naši mají radost, že sníh není, neboť pokrýváme střechu a ten sníh by se nám úplně nehodil. Ale já si ho tak moc přeju!!! Úplně si vzpomínám, jak jsem se loni procházela zasněženým městem. Bylo brzo ráno a ještě všude svítila vánoční světla. Na tom sněhu se to odráželo a vypadalo to prostě kouzelně. A letos? Konkrétně dnes tu máme nebe bez mráčku. To jsou nám ale Vánoce. Připadám si jak někde u protinožců, kde Vánoce oslavují v tílkách, šortkách a ledovým nápojem v ruce.
    Každopádně i tak je docela zima a tak je punč prostě nutností. Alespoň, že ten bude vždycky 😀
    Pečené kaštany jsem nikdy neochutnala, ale zajímalo by mě, jaké to je 🙂

    Přeji ti krásné Vánoce, užij si je 🙂

    • To chápu. A to taky chápu! Před týdnem jsem večer šla, začala jsem skákat po jedné noze a na celou ulici hulákat “sněží, sněží, mráz kolem běží” – a ono to jen poprchávalo. Maminka se mě pak při příchodu a do zpěvu tázala na mé duševní zdraví 😀
      Pečené kaštany doporučuji – něco jako pečené brambory.
      Děkuji, přeji to samé!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Antispam: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.